Polku: » Reseptit » Parsakaali-kinkkupiirakka

Parsakaali-kinkkupiirakka

pohja
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 rkl pellavansiemenrouhetta
0,5 dl kylmää vettä

täyte
300 g parsakaalia
100 g suikaloitua kinkkua
2 dl kevytkermaa
2 kpl kananmunia
100 g juustoraastetta
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua persiljaa

Nypi voi, jauhot ja pellavarouhe murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi nopeasti sekoittaen ja painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Jaa parsakaali lohkoihin ja keitä niitä pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsakaalit ja levitä piirakkavuoan pohjalle yhdessä kinkkusuikaleiden kanssa. Sekoita keskenään kevytkerma, kananmunat, murskatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu persilja. Kaada seos parsakaalien ja kinkkusuikaleiden päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.