Polku: » Reseptit » Pellavansiemensämpylät

Pellavansiemensämpylät

24 kpl

5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 1/2 dl pellavansiemeniä
3/4 dl öljyä
n. 1 l jauhoja (7 dl hiivaleipäjauhoja + 3 dl vehnäjauhoja)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää suola, hunaja, pellavansiemenet, öljy ja jauhoja sen verran, että saat löysähkön, tasaisen taikinan. Vaivaa taikinaa, llisää loput jauhot kunnes taikina on tasaisen kimmoisaa. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin puoli tuntia.

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa 24 palaan. Pyörittele sämpylöiksi ja paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.