Polku: » Reseptit » Pellavarouhepatonki

Pellavarouhepatonki

2 isoa patonkia

3 dl maitoa tai vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl pellavarouhetta
n 4 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
2-4 rkl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Sekoita suola, hunaja ja pellavarouhe joukkoon. Lisää loput jauhot ja öljy, alusta taikina kimmoisaksi, mutta pehmeäksi. Nostata taikina hyvin kulhossa liinalla tai muovilla peitettynä.

Jaa taikina kahteen isoon tai kolmeen pienempään osaan ja muotoile patongeiksi. Viillä taikinan pintaan muutama vinoviilto terävällä veitsellä. Nostata patongit liinalla peitettynä.

Paista patongit 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Rapeamman kuoren saamiseksi kostuta patonkien pinnat vedellä ennen paistamista. Ripottele pinnalle halutessasi pellavansiemeniä tai -rouhetta.