Polku: » Ajankohtaista
Öljypellavan suositusmäärät Evira Lue lisää
24.11.16
New York Times -lehden best seller USA:ssa on tällä hetekllä Michael Gregerin: How Not to Die, joka keskittyy siihen mitä muutoksia voimme tehdä ruokavalioomme. Pellavan lisääminen on yksi suositelluimmista. Lue lisää
24.10.16
Kanadan terveysviranomaiset ovat antaneet rouhitulle pellavalle/pellavarouheelle terveysväittämän: Alentaa kolesterolia. Lue lisää
09.09.16
Tutkimus: Pellava auttaa metaboliseen oireyhtymään Lue lisää
31.05.16
Englanninkielinen todella informatiivinen artikkeli pellavan terveysvaikutuksista.
Artikkelissa listattuna linkit näihin tutkimuksiin:

Lue lisää
25.04.16
Hyvä rasvahappokoostumus, runsaskuituisuus ja kasvilignaanit ovat öljypellavan ominaisuuksia, joita suomalaiset voisivat ruokavaliossaan aikaisempaa enemmänkin hyödyntää. Lue lisää
21.03.12
Öljypellava niittää mainetta terveellisenä tuotteena, ja on valittu muun muassa vuoden rohdoskasviksi. Öljypellavayhdistyksellä on huoli raaka-aineen riittävyydestä: kysyntää olisi ainakin kaksinkertaiselle määrälle kotimaista öljypellavaa. Lue lisää
06.05.11
Seminaari Viikin kampuksella ke 13.4.2011 klo 12-16 Lue lisää
04.04.11
Öljypellavansiemenistä valmistetuille elintarvikkeille ja luontaistuotteille on kysyntää. Viljely kattaa noin puolet tarpeesta ja viljelijöitä kaivataan lisää. Lue lisää
30.11.10
Öljypellavayhdistyksen uusi Öljypellavan viljelyopas tarjoaa kattavan tietopaketin viljelyä aloittavalle ja kokeneellekin konkarille. Lue lisää
30.11.10
Pellavansiementä on käytetty kautta aikojen edistämään ja rauhoittamaan vatsan toimintaa. Nykyisin öljypellava kiinnostaa kuitujen lisäksi myös rasvahappo-koostumuksensa vuoksi. Lue lisää
09.11.10
Ikäihmisten ruokailutottumukset vaikuttavat omalta osaltaan kotona pärjäämiseen. Tärkeintä on saada riittävästi energiaa ja proteiinia, mutta myös hyvät rasvahapot ja kuidut ovat tärkeä osa ravitsemusta. Lue lisää
01.10.10
Ekologinen pellavansiemen sopii erityisen hyvin leipomoiden käyttöön, sillä se tuo leipään sekä makua, mehevyyttä että hyviä ravintoaineita. Lue lisää
16.08.10
Ravinto vaikuttaa ihon ominaisuuksiin. Tuoreen tutkimuksen mukaan pellavansiemenöljyn käyttö näyttää pehmentävän ja silottavan naisten ihoa sekä vähentävän ihon punoitusta. Ryppyihin öljyllä ei ollut vaikutusta. Lue lisää
22.06.10
Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSAn) tieteellinen lausunto, jonka mukaan alfalinoleenihapolla on hyvä vaikutus veren kolesteroliarvoihin, oli hyvä uutinen öljypellavatuotteille ja Hyvinvointia pellavasta -hankkeelle. Lue lisää
27.04.10
Tuoreen kuluttajille suunnatun tutkimuksen mukaan erityisesti 40 - 65 -vuotiaat naiset vaalivat terveyttään ravitsemuksen keinoin ja valitsevat mielellään pellavansiemeniä sisältäviä tuotteita niiden terveellisten ominaisuuksien vuoksi. Lue lisää
02.02.10
Pellavansiementä on käytetty kautta aikojen edistämään ja rauhoittamaan vatsan toimintaa. Nykyisin öljypellava kiinnostaa kuitujen lisäksi myös rasvahappo-koostumuksensa vuoksi. Lue lisää
09.11.09
Pellava on kaikille tuttu kodin tekstiileissä, vaatteissa sekä maaleissa, mutta harva tietää, kuinka monipuolinen ravinnonlähde se lautasella on. Lue lisää
29.09.09
Sinisenä kukkiva pellava on suomalaisille tuttu monella tapaa niin ruokapöydissä kuin esimerkiksi maaleissakin. Pellava sisältää lukuisia terveellisiä ravintoaineita ja siinä on omega3-rasvahappoa enemmän kuin missään muussa kasviöljyssä. Lue lisää
29.09.09
Pellavansiemenissä on hyvinvoinnin aineksia. Ne ovat parhaita omega-3 -rasvahapon lähteitä sekä ihanteellisia kuidun lähteitä. Jo pienikin annos pellavansiementuotteita tuo ruokavalioon runsaasti tärkeitä ravintoaineita. Lue lisää
13.07.09
Öljypellavan terveellisiä vaikutuksia ja käyttöä elintarvikkeena tehdään kuluttajille tutuksi kesän ja syksyn aikana. Lue lisää
16.06.09
Pellava on ekologinen viljelykasvi. Kaksi kolmesta kuluttajasta osaa yhdistää pellavansiemenet ravintokuidun saantiin ja vatsan hyvinvointiin. Pellavan ansiot terveellisten rasvahappojen lähteenä eivät ole vielä yhtä tuttuja. Lue lisää
16.06.09