Polku: » Reseptit

KOKEILE VALMIITA RESEPTEJÄ 

Öljypellavan siemenet ja rouheet soveltuvat hyvin leivonnaisten ja ruokien raaka-aineiksi. Pellavaöljy on parhaimmillaan sellaisenaan ravinnon lisänä, salaatinkastikkeessa, kermaviilissä tai tzatzikin osana. Esimerkiksi kuitupitoinen Pajalan puuro maistuu sekä lapsille että vanhuksille. 

Reseptit ovat kotitalousopettajan laatimia ja testattuja. Linkit resepteihin ja tuotekuviin ovat ruudun vasemmassa reunassa. 

Lisää pellavansiemeniä ja -rouhetta sämpylä-, leipä-, muffinssi-, kääretorttu- ja piirakkataikinoihin. Jo muutama ruokalusikallinen tekee leivonnaisista iloisen pilkukkaita. Moniviljaleivässä pellavansiementen lisäksi voi käyttää kauraleseitä, auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä sekä pähkinöitä. Koristele leivonnaisten pinta unikon-, seesamin- tai pellavansiemenillä.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että noin 10 % jauhoista voi korvata pellavarouheella tai siemenillä. Esimerkiksi puolen litran hiivataikinassa se on 1-1,5 dl. Vähäisempikin määrä lisää leivonnaisen kuitu-, proteiini- ja kivennäisainepitoisuutta eli tekee siitä täysipainoisempaa ravintoa.

Pellavansiemeniä ja -rouhetta voi lisätä myös pääruokiin kuten lihapulla- ja mureketaikinaan, laatikoihin, patoihin, piirakoihin, puuroihin, salaattiin tai rahkaan. Öljypellava antaa sekä makua että väriä ruokaan ja on helppo tapa lisätä kuitupitoisuutta. 

Pellavansiemenöljyä ei suositella paistamiseen, sillä monityydyttämättämät rasvahappot eivät kestä kuumennusta muuttumatta.