Polku: » Tietoa pellavansiemenestä » Helppo käyttää » Leivonta ja ruoanvalmistus
 

Leivonta ja ruoanvalmistus

Lisää pellavansiemeniä ja -rouhetta sämpylä-, leipä-, muffinssi-, kääretorttu- ja piirakkataikinoihin. Jo muutama ruokalusikallinen tekee leivonnaisista iloisen pilkukkaita. Moniviljaleivässä pellavansiementen lisäksi voi käyttää kauraleseitä, auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä sekä pähkinöitä. Koristele leivonnaisten pinta unikon-, seesamin- tai pellavansiemenillä.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että noin 10 % jauhoista voi korvata pellavarouheella tai siemenillä. Esimerkiksi puolen litran hiivataikinassa se on 1-1,5 dl. Vähäisempikin määrä lisää leivonnaisen kuitu-, proteiini- ja kivennäisainepitoisuutta eli tekee siitä täysipainoisempaa ravintoa.

Pellavansiemeniä ja -rouhetta voi lisätä leipä- ja sämpylätaikinaan, leipien pinnalle, puuroon, lihapulla- ja mureketaikinaan, laatikoihin, patoihin, piirakoihin, salaattiin tai rahkaan.

Katso vinkit leivontaan ja ruoanvalmistukseen