Polku: » Tietoa pellavansiemenestä » Hyvää terveydelle

Hyvää terveydelle

Pellavansiemenen keskeiset terveysvaikutukset perustuvat sen sisältämään ravintokuituun, rasvahappoihin ja lignaaneihin. Kun pellavansiemenestä puristetaan öljyä, samalla saadaan pellavarouhetta. Paahdettu rouhittu pellava sisältää koko pellavan siemen, silloin öljyä ei ole puristettu pois. Pellavan sisältämät hyvinvoinnin siemenet ovat tarjolla siemenissä, rouheessa, rakeissa, öljyssä, kapseleissa sekä pellavaa sisältävissä elintarvikkeissa, kuten leivissä, omega-3-kananmunissa ja margariinissa.

Pellavan vanhimpia tunnettuja käyttötapoja on kokonaisten pellavansiementen liottaminen haaleassa vedessä ja näin muodostuneen geelimäisen seoksen nauttiminen vatsan rauhoittamiseksi.
Nykyään pellavaa voi nauttia monella muullakin tavalla.