Polku: » Reseptit » Kesäinen kääretorttu

Kesäinen kääretorttu

1 iso kääretorttu

pohja
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl perunajauhoja
2 rkl pellavansiemenrouhetta

täyte
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
6 rkl tomusokeria
1 ½ dl marjahilloa tai -sosetta
tuoreita marjoja, kuten mansikoita, vadelmia, puolukoita jne.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita perunajauhot siivilän läpi ja lopuksi pellavansiemenrouhe.

Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 5-7 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Kumoa jäähtynyt kääretortun pohja sokeroidulle voi- tai leivinpaperille. Poista päältä leivinpaperi ja anna jäähtyä haaleaksi ennen täytteen lisäämistä.

Levitä marjahilloa jäähtyneelle torttupohjalle. Vatkaa täytettä varten kylmä kerma vaahdoksi ja sekoita se notkistettuun rahkaan. Mausta tomusokerilla maun mukaan. Lisää rahka-kermaseos marjahillon päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri pohja rullalle. Jos haluat komeamman kääretortun, aloita kääriminen torttulevyn lyhyemmästä päästä, jolloin rullasta tulee suurempi.

Koristele tuoreilla marjoilla. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.