Polku: » Reseptit » Sitruunainen salaatti

Sitruunainen salaatti

puolikas kurkku
puolikas salaattifenkolia
0,5 tl suolaa
salaatteja (esimerkiksi friseesalaattia, lollorossoa, punamangoldia ja jääsalaattia)
0,25 tl sitruunapippuria
sitruunamehua
oliiviöljyä
pellavansiemeniä

Halkaise kurkku ja leikkaa lohkoiksi. Viipaloi puolikas fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkkulohkot ja fenkoliviipaleet suolan kanssa sekaisin kulhossa. Fenkoli pehmenee suolan ansiosta ja kurkku luovuttaa nestettä, joka maustaa salaattia.
Huuhtele salaatit, kuivaa ja revi lehdet annospaloiksi. Kokoa salaatti laakealle lautaselle tai valmiiksi annoslautasille. Levitä alle salaattisekoitus ja sen päälle kurrku-fenkoli -viipaleet.
Mausta ripauksella sitruunanpippuria ja sekoittele mausteet kevyesti salaattia nostellen. Juuri ennen tarjoilua purista sitruunanmehua päälle ja lisää tilkka oliiviöljyä. Ripottele pinnalle pellavansiemeniä.

Tarjoa savukalan ja pellavaperunoiden kera