Polku: » Reseptit » Nopeat raparperimuffinit

Nopeat raparperimuffinit

Murupohja
11/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
150 g sulatettua voita tai margariinia

I kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 ½ dl maitoa
½ dl pellavansiemenrouhetta

½ l raparperinpaloja
1 rkl sokeria
1 tl kanelia

Sekoita murupohjan ainekset (sokeri, jauhot ja sulatettu voi tai margariini) nopeasti sekaisin. Ota pohjasta erikseen noin 1 ½ dl murutaikinaa.

Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna, leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja pellavansiemenrouhe hyvin sekoittaen. Taikina saa olla melko löysää.

Sekoita keskenään raparperinpalat, sokeri ja kaneli. Yhdistä taikinaan ja sekoita.

Kaada voideltujen muffinivuokien pohjalle taikinaa ja ripottele päälle murupohjaa. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.